Waarom Remote Monitoring ook goed is voor jouw bedrijf

Alles op afstand beheerd.
Zonder tussenkomst van de gebruiker.

Een RMM tool stelt ons als ict-beheerder in staat de integriteit en prestaties van al alle computers van klanten, netwerkapparaten en virtuele machines te monitoren via één enkele beheeromgeving. Het is hierbij mogelijk om updates en acties op afstand uit te voeren zonder tussenkomst van de gebruiker.

Tip ICT hierbij kan niet zien wat gebruikers doen, maar wel de volledige technische
status van de computer beheren en verbeteren. Hierdoor wordt tijd bespaard zowel aan de kant van de ict-er als aan de kant van de gebruiker. Dit verkort interruptie, wachttijd en interventie van de ict-er tijdens werkzaamheden van de eindgebruiker.

Door proactief op te treden, worden potentiële problemen vooraf gesignaleerd, en kan een probleem in veel gevallen worden voorkomen in plaats van dat deze moet worden opgelost.

Door de actieve monitoring worden daarnaast potentiële beveiligingsproblemen sneller onderkend en opgelost. Bij de installatie van ieder programma ontvangt Tip ICT een melding in de beheerconsole, zodat de legitimiteit van de installatie wordt beoordeeld. Hierdoor ontstaat beter inzicht in wat gebruikers op computers doen.

Een ander groot voordeel is dat werkzaamheden planbaar worden. Door automatische acties te configureren, kunnen updates worden gepland, en hoeft de ict-er hierover niet meer met de gebruiker te communiceren. Dit zorgt voor zowel flexibiliteit aan de zijde van de ict-er als aan de zijde van de klant. Win-win!

Heb je interesse om RMM voor jouw bedrijf te laten werken? Neem dan contact met ons op voor een demonstratie van de mogelijkheden.

Over de auteur

Patrick van der Weide is ict-dienstverlener met een specialisme in internet- en ict-recht. Hij helpt kleine en middelgrote bedrijven in het versterken van hun IT omgeving en IT beleid.